Fotograf za vjenčanja

Posted on Posted in Blog

Vjenčanja. Obožavam ih fotografirati!
Dvoje ljudi, ulaze u brak, u zajednički život. Izgovaraju sudbonosno da pred svojim svjedocima. Mladenci, kumovi, rodbina, prijatelji, emocije, veselje, suze radosnice, sreća, zabava, ples… Da, svi ti faktori su prisutni u tom jednom danu i na nama fotografima je da ih sve zabilježimo.

 

 

Za mene su vjenčanja pravi izazov i zadovoljstvo za fotografiranje.Svojim fotoaparatom „pričam“  ljubavnu priču na iskren i prirodan način.
Moj stil fotografiranja je reportažni, hvatam  trenutke, emocije,  jednostavno rečeno,
nenametljivo „pričam“  priču vašeg najljepšeg dana.
Mladenci sa mnom provedu najviše vremena u tom danu i zato se trudim da već na prvom njihovom upitu o mojim uslugama fotografiranja, uspostavim sa njima prijateljski odnos, kako bi taj dan zajedno savršeno „odradili“.

Fotografiranje kod kod nje/njega.
Uz opuštenu i veselu atmosferu, ovdje se rade prekrasne fotografije. Kum i kuma pomažu mladencima da se obuku, srede, „skockaju“. Roditelji dočekuju goste, gledaju svoju djecu kako se sređuju za njihov poseban dan. Sve pršti od pozitivne energije i emocija. Ovdje hvatam pokoju suzu radosnicu, puno smijeha,  gospođicu u vjenčanici, gospodina u svečanom odijelu, sitne detalje…

 

Crkva/matičar.
Došao je trenutak kada će mladi par reći sudbonosno da. Smješak na licima dvoje mladih ljudi, njihovi kumovi, ponosni roditelji. Svi prisutni uzbuđeno čekaju prvi poljubac. U ovom dijelu vjenčanja prisustvuje najviše emocija na ljudskim licima. Ovdje imam jako puno materijala da snimim fantastične fotografije emocija i zabilježim ih za vječnost.

 

Sala/zabava.
Stres i emocije su splasnule. Vrijeme da započne veliko slavlje. Svi okupljeni čekaju ulazak mladenaca i pozdravljaju ih glasnim aplauzom. Slijedi zdravica, prvi ples, još plesa, bacanje buketa, torta… Atmosfera je nevjerovatna. Svi gosti su opušteni, veseli, nasmijani. Na zabavi imam na raspolaganju vrijeme za uhvatiti nezaboravne trenutke slavlja. Zagrljaji, smijeh, ples, samo su neke od emocija koje su prisutne cijelu noć. Sve je puno sitnih detalja, koje nikada ne propuštam fotkati. Kolačići, prekrasno aranžirani stolovi, cvijeće, svijeće, torta…


Photosession.
Ovaj dio fotografiranja, ovisno o željama i vremenskim mogućnostima mladenaca, radim na dan vjenčanja ili dan prije/poslije vjenčanja. I jedna i druga opcija su super.
Možda je bolje izabrati poseban dan za fotkanje photosessiona, jer imamo više vremena na raspolaganju, atmosfera je opuštena, nigdje nam se ne žuri.
Moj princip fotografiranja photosessiona je taj da želim na fotografijama prikazati ljubav, osjećaje, emocije. Uvijek usmjeravam mladence kako pozirati, kako se namjestiti, a onda tražim od njih zagrljaje, poljupce, dodire ruku po licu, itd… Kada uparimo moje usmjeravanje kako pozirati i emocije i osjećaje mladenaca, rezultat su nezaboravne fotografije.
Ovdje zajedno napravimo najbolje i najljepše fotografije. Obožavam fotografirati photosessione, toliko je prostora za izraziti kreativnost, fotografsko znanje. Mladenci također uživaju na fotografiranju photosessiona jer ni sami nisu svjesni koliko su kreativni kao „modeli“. Obavezno radimo male pauze od fotografiranja, pijemo kavicu, jedemo kolačiće i zajedno uživamo u predivnom danu i fotografiranju.

 

Nakon što sam završio fotografiranje vjenčanja, photosessiona, slijedi najveći i najkompleksniji posao, a to je postprodukcija fotografija. Sjedam uz svoje računalo i krećem sa obradom. Slijede sati i dani posla. U ovom dijelu posla moj osjećaj za kreativnost mora biti na najvišem nivou.
Nakon postprodukcije pojedinačnih fotografija, slijedi dizajniranje weddingbooka. Apsolutno, najzahtjevniji dio posla što se tiče kreativnosti.
Kada je weddingbook gotov, dajem ga u izradu i dogovaram termin sa mladencima za isporuku.

 

Nalazim se sa mladencima na kavici i predajem im njihov weddinbook. Nikada se neću zasititi tog zadovoljstva kada mladenci prime weddinbook u svoje ruke i krenu ga pomno gledati. Smješak na njihovom licu, pohvale za moj rad, moju kreativnost, neprocjenjivo.
Svako odrađeno vjenčanje iza mene je jedno veliko novo iskustvo koje me čini sve boljim i boljim u onome što volim da radim, a to fotografiranje vjenčanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *