Poziranje za vjenčanje

Posted on Posted in Blog

Poziranje za vjenčanje

U potrazi ste za fotografom za vaše vjenčanje, jako je bitno dobro proučiti fotografije i stil fotografiranja pojedinog fotografa.
Postoje dva stila fotografiranja vjenčanja. To su klasični stil i ležeran stil fotografiranja.


Klasični stil „njeguje“ fotografije klasičnih portreta, namještenih poza. Mladenci se ljube, grle, gledaju međusobno. Kadrovi su pravilni, poze su namještene.

Ležeran stil „njeguje“ spontane fotografije, „nepravilno“ kadrirane fotografije, uhvaćene trenutke.
U ležernom stilu fotografiranja, fotografi traže da im mladenci poziraju, samo na spontani i „otkačeni“ način.

Vi ste ti koji morate odabrati stil fotografiranja koji se vama više sviđa, odnosno fotografa koji njeguje taj stil.

Poziranje u klasičnom stilu fotografiranja
Fotografi najčešće pokazuju i objašnjavaju kako da se mladenci namjeste za fotografiranje. To su obično zagrljaji, poljubci, pogledi jedan prema drugome. Fotograf vas može navoditi kako pozirati, ali na vama je da to još „doradite“ sa svojom osobnošću i idejama.
Nekoliko savjeta kako ćete sa nekoliko trikova ispasti još ljepši na fotografiji.


Svi mamo „lijepu“ i „manje lijepu“ stranu lica. Uvijek okrenite vašu ljepšu stranu lica prema fotografu. Imajte to stalno na umu, da poslije ne bi bilo, kada pregledavate fotografije, tu sam si baš ružan/ružna ispala.


Nemojte škiljiti, otvorite oči. Prirodno se smijte, ne umjetno, to je ključ lijepe fotografije. Ne sakrivajte svoje ruke, na fotografiji ispadne kao da ih i nemate. Uvijek stojte uspravno, nikada pogrbljeno. Budite opušteni. Opustite i lice i tijelo. Opuštenost, odnosno zgrčenost se vidi poslije na fotografiji. Ako fotograf od vas traži poljubac, nemojte „skočiti“ jedan na drugoga, već se nježno približite jedno drugome i lagano si dajte poljubac.

Poziranje u ležernom stilu fotografiranja
Svi savjeti navedeni u klasičnom stilu poziranja vrijede i za ovaj stil.
U ovome stilu, fotografi upućuju mladence na neke malo drugačije poze od klasičnih.


Umjesto da fotografije ispadnu statične, klasične, u ležernom stilu, fotografije su dinamične, spontane.
Odvojite se od partnera, ne morate uvijek biti „zaljepljeni“ jedan za drugog,  potrčite, fotograf će znati kako iskoristiti ovu „pozu“ i napraviti izvrsnu dinamičnu fotografiju.


Držite se za ruke, napravite šetnju, razgovarajte. Razgovarajte o šaljivim situacijama da jedno drugome izmamite osmjeh na lice.
Napravite da izgleda „spontano“. Stanite se jedan pored drugog, neka svatko gleda u suprotnom smjeru od drugog. Ove fotografije ispadnu izvrsno! Stanite se jedan ispred drugog. Neka mlada bude naprijed, gleda lijevo, a mladoženja iza i gleda desno.


Mladoženje, podignite mladu u vis, držite ju na svojim (jakim) rukama, zavrtite se, fotografije će ispasti fenomenalno!
Koristite rekvizite. Natpise, table, štapiće sa naočalam, brkovima, usnama…
Izvadite svoj smartphone i napravite selfie. Dok se vi fotkate sa mobitelom, fotograf će naći pravi kadar i ovjekovjećiti „selfie-ranje“.

Ideja za poziranje ima jako puno. U ovom tekstu su navedene samo neke. Smislite i vi neku svoju pozu i predložite fotografu da vas tako snimi.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *