Fotografiranje kućnih ljubimaca

Posted on Posted in Blog

Za fotografiranje kućnih ljubimaca potrebno je puno strpljenja i brza reakcija. Životinje ne razumiju vaše planove, da ih želite fotografirati i nije im jasno zašto se uporno vrtite oko njih sa nekakvom čudnom napravom, zvanom fotoaparat, te stalno vičete na njih, stani se tu, budi miran, okreni se…

_DSC8453_resize

Pokušajte životinji odvratiti pozornost i navesti je da pogleda prema fotoaparatu trenutak prije no što je snimite. Životinja će biti opuštenija ako se nalazi u poznatom okruženju, bilo to doma ili vani gdje često provodi vrijeme sa gazdom.

Za fotografiranje kućnih ljubimaca bi bilo poželjno koristiti tele objektiv, kako bi mogli postići krupni plan, a da pri tome “ne uznemirujete” ljubimca. Ako se kućnom ljubimcu približite preblizu, oni će misliti da se želite igrati s njima, pa ćete tako teško postići dobre rezultate.

Kada fotografirate ljubimce, vodite računa o tome da su oni manji od ljudi, te bi bilo poželjno da se spustite na njihov nivo. Kleknite, sagnite se, takva perspektiva će vam doprinjeti puno zanimljivije kadrove ljubimaca od oni snimljenih sa naše visine.

Ne zaboravite sa sobom uvijek imati slatkiše koje vole vaši ljubimci, ipak, treba ih nagraditi za strpljenje, a ponekad slatkiš može biti taj koji će smiriti ljubimca na nekoliko sekundi i dati vam vremena da ulovite pravi kadar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *